نکاتی در مورد سلامت شناختی… !
دسامبر 29, 2021چرا تصمیم های سال جدید نتیجه نمیدهند؟
می 8, 2022
انواع مشتری از نظر رفتار
بدون شک مشتری، مهمترین دارای هر سازمان به حساب می آید و تمامی تلاش ها، صرفاً در نحوه ارائه خدمت به او ارزش پیدا می کند و لذا حفظ مشتری مهمترین خط مشی هر مجموعه می باشد، در نتیجه برای حفظ مشتری باید از خصوصیات روحی، رفتاری، عادات و رسومات او مطلع شویم، تا با ارائه عکسالعمل مناسب در مقابل گفتار و رفتار او، فرصت هایی را ایجاد و بهره برداری کنیم. از این منظر، مشتریان به هفت گروه قابل تقسیم هستند:
1. مشتریان پرحرف:
داشتن متانت و دقت در گوش دادن به حرف های این نوع مشتری بدون هیچ گونه شتابزدگی و بی حوصلگی تنها راه نفوذ بر آنهاست، که در صورت جلب توجه و جذبشان به دلیل پرحرفی میتوانند در ردیف تبلیغ کنندگان کارآمد و هواداران سرسخت آینده ما به حساب آیند.
2. مشتریان عصبانی:
به هیچ وجه در حالت عصبانیت مشتری، نمی توان به او جنس فروخت. بنابراین می بایست ابتدا او را آرام کرده و بعد با خونسردی کامل، کالای خود را به او عرضه نمایید.
3. مشتریان عجول:
آنها سعی دارند خود را آدم مهم و کم وقت جلوه دهند. بنابراین باید تلاش نمود بدون به تعویق انداختن و عجله و بدون پرداختن به حواشی با آنها معامله انجام را داد.
4. مشتریان پر حوصله:
این افرادی برای یک خرید ساده وقت فراوانی را تلف میکنند ولی باید فراموش نکنیم که بدون خستگی و از کوره در رفتن و با حوصله فراوان به حرف های آنها گوش کرد، در این صورت به احتمال فراوان آنها جذب خواهند شد.
5. مشتریان ازخودراضی:
این دسته از مشتریان تظاهر می کنند که همه چیز را میدانند و به خوبی کارهای ما را میشناسند بنابراین باید خود را هم سطح آنها نشان داده و با استفاده از جمله "همانطور که خودتان میدانید" یا "افرادی مثل جنابعالی کم هستند" آنها را جذب نمود.
6. مشتریان کم ادب:
باید بی ادبی آنها را نادیده گرفت و با رفتار مودبانه شرمندهشان کرد. در این حالت با خرید از ما در صدد جبران عمل به خود خواهند بود.
7. مشتریان معمولی:
با توجه به موارد ذکر شده، زحمت چندانی برای جذب آنها نخواهیم داشت.