اعتماد به نفس و راههای افزایش آن 2
نوامبر 18, 2021چرا داشتن مهارتهای اجتماعی مهم است؟
دسامبر 29, 2021
ایجاد تصویری دقیق از خودمان که با واقعیت همخوانی دارد، گاهی اوقات دور از دسترس به نظر می رسد.
ما مرتباً افکار و احساسات ناخواسته یا ناراحت کننده را که مملو از مشکلات مربوط به خود ارجاعی و سوگیری شناختی است متوقف می کنیم.
در حالی که درون نگری ممکن است محدودیت های خود را داشته باشد، راه های دیگری نیز برای افزایش خودشناسی ما وجود دارد، مانند تغییر تمرکز، دیدن خود از نگاه دیگران و استفاده از تجسم و ذهن آگاهی.
این مقاله این تکنیک ها و سایر موارد را مورد بررسی قرار می دهد، سوالات، کتاب ها و نقل قول هایی را که ممکن است در سفر خودشناسی به ما کمک کند، برجسته می کند.
این مقاله شامل موارد زیر است:
• خودشناسی از کجا نشأت می گیرد؟
• نحوه ارتقای خودشناسی
• 15 سوال برای کسب خودشناسی
• 6 تمرین ، بازی و کاربرگ مفید
خودشناسی از کجا نشأت می گیرد؟
وقتی ظرفیت خودشناسی را در نظر می گیریم، بسیاری از ما آگاهانه یا ناآگاهانه خود را جدا از بدن مادی خود می پنداریم. با این حال، روانشناسان و متخصصان مغز و اعصاب موافقند که "من" ای که ما تجربه می کنیم "نتیجه فرایندهای مادی است که مغز و بدن ما را تشکیل می دهد" ، نه برخی از مواد غیر فیزیکی غیر دنیایی
علیرغم آنچه در مورد مغز خود می دانیم، دانش محدودی در مورد اینکه خودشناسی ما از کجا ناشی می شود داریم.
درون نگری ممکن است خط مستقیم برای خودشناسی را که ما انتظار داریم ارائه ندهد. در عوض، مشاهده خود از دیدگاه دیگران ممکن است مفیدتر باشد.
بسیاری از "نقاط کور در خودشناسی وجود دارد، و این نقاط کور می تواند پیامدهای منفی برای خود و دیگران داشته باشد"
درجه خودشناسی ما حیاتی است، زیرا خودشناسی ناکافی با پیشرفت تحصیلی پایین تر و مشکلات عاطفی همراه است و عدم بینش می تواند منجر به تصمیم گیری نادرست شود.
همان طور که افراد بینشی نسبت به ظاهر خود دارند، ممکن است این بینش از آنچه دیگران فکر می کنند ضعیف تر باشد. تحقیقات نشان می دهد که مردم از نحوه رفتار، تصمیم گیری و انگیزه خود بی اطلاع هستند. و همچنین توانایی افراد در شناخت خودشان ناقص است و دورتر از آن چیزی است که شواهد به ما می گوید.
نظریه خود ادراکی نشان می دهد ما رفتارهایی که انجام می دهیم مربوط به ویژگی های خاص است، که مشاهده می کنیم. به عنوان مثال، ما ممکن است میزان سخاوتمندی خود را بر اساس کمک های خیریه ای که انجام می دهیم، نتیجه گیری کنیم.
اما مشکلاتی وجود دارد.
کمیت و کیفیت اطلاعات موجود می تواند گمراه کننده باشد. ما اغلب توانایی ارزیابی رفتار و انگیزه های پنهان خود را نداریم. رفتارهای غیرکلامی می تواند کشف نشود و ما می توانیم شفافیت حالات درونی خود را بیش از حد نادیده یا دست کم بگیریم.
همچنین ممکن است به سادگی اطلاعات زیادی در اختیار ما قرار گیرد که سعی می کنیم خود را بنگریم. نه تنها این، بلکه ممکن است انگیزه داشته باشیم که برخی از افکار و احساسات خود را پنهان یا خارج از آگاهی نگه داریم.
توصیه های رایج و ایده های اصلی روانکاوی معمولاً ما را تشویق می کند که از افکار ناخواسته اجتناب کنیم. نتیجه این است که ممکن است احساسات را سرکوب کنیم در حالی که خوشبختانه از این کار بی اطلاع هستیم.
با این حال، مطالعات، راههای دیگری را برای افزایش خودشناسی پیشنهاد می دهند که ما را از این محدودیت ها و جهت گیری نادرست احتمالی درون نجات می دهد، که بیشتر آنها شامل تغییر دیدگاه ادراکی ما می شود.
"شخصی که خودشناسی دارد از گرایش های عمومی خود (به عنوان مثال، تمایل به سکوت و محتاط بودن) و همچنین گرایش های خاص خود (به عنوان مثال، صحبت در مهمانی ها) آگاه است".
درون نگری شامل خودآزمایی ذهن ما و تلاش برای شناسایی دلیل تفکر، احساس و رفتار ماست.
درون نگری مانند یک حفاری باستان شناسی توصیف شده، در حالی که افراد سعی می کنند حالت های روانی پنهان را نشان دهند.
اگر با درون نگری مستقیماً به فرایندهای ناخودآگاه ذهنی دسترسی پیدا نکنیم، گزینه های دیگر ما چیست؟
تمرکز مجدد به درون نگری
به جای تمرکز بر دلایل پشت نگرش و اینکه چرا احساس خاصی داریم، مطالعات مختلفی نشان داده اند که شاید بهتر باشد بر ماهیت نگرش و احساسی که داریم تمرکز کنیم.
به نظر می رسد این رویکرد باعث افزایش دسترسی به احساسات و میزان پیش بینی این احساسات در رفتارهای آینده می شود.
نوشتن درباره رویدادهای آسیب زا
شکل دیگری از درون نگری که می تواند پاداش های مثبتی به همراه داشته باشد شامل نوشتن است. حتی کمتر از (15 تا 30 دقیقه) در مورد مسائل عاطفی طی سه تا پنج روز می تواند بهزیستی روحی و جسمی را ارتقا دهد.
نوشتن افکار می تواند به جلوگیری از نشخوار فکری (تکرار مجدد رویدادها، که می تواند منجر به خلق و خوی منفی شود) کمک کند، در حالی که با بهبود درک خود، افکار و نگرانی های مزاحم را کاهش می دهد.
تجسم
تصور وضعیت احتمالی آینده و احساسی که فرد در آن ایجاد می کند می تواند به کشف انگیزه های ضمنی و صریح در پشت رفتار کمک کند.
به نظر می رسد تجسم به افراد اجازه می دهد از احساسات مرتبط با انگیزه ها و نگرش های ناخودآگاه نمونه بگیرند.
ذهن آگاهی
ذهن آگاهی به ما کمک می کند تا بر بسیاری از موانع مرتبط با درون نگری غلبه کنیم. پرورش آگاهی غیرارزشی و قضاوت کننده ای از تجربیات ما به این معنی است که ما می توانیم جریان مداوم پدیده های ذهنی را هنگام ظهور مشاهده کنیم.
چنین نظارت فراشناختی بر افکار ما شامل کنجکاوی، پذیرش و باز بودن است. (فلمینگ ،2021)
به جای تلاش برای توضیح، تحلیل و تفسیر، ما به سادگی مشاهده می کنیم. ما متوجه "افکار و احساسات هنگام بروز بدون تفصیل یا نشخوار فکری" می شویم. (کارلسون ، 2013 ، ص 176(
15 سوال برای کسب خودشناسی
بسیاری از سوالات می توانند مهارت های خودنمایی و خودشناسی را تقویت کنند. آنها همچنین می توانند بر کار، تحصیل و روابط تمرکز کنند.
در اینجا 15 سوال تأملی مورد علاقه ما آورده شده است:
• امروز (این هفته یا این ماه) چه آموخته ام؟
• امروز با چه مسائلی مبارزه کردم؟
• در مورد چه چیزی نظر دادم؟
• دوست دارم مردم در مورد من چه چیزی را بهتر بفهمند؟
• امسال چه چیزی به من انگیزه داده است؟
• امسال در مورد خودم چه آموخته ام؟
• دفعه بعد که این اتفاق بیفتد چگونه متفاوت رفتار می کنم؟
• آیا الگویی در رفتارم می بینم؟
• به چه چیزی بیشتر از همه افتخار می کنم؟
• چی خوب پیش رفت؟ چه چیزی کمتر خوب پیش رفت؟
• آیا امسال از دیگران حمایت کرده ام؟
• دوست دارم چه رفتارها و باورهایی را کنار بگذارم؟
• این رویداد چه بود، چه احساسی به من دست داد و چگونه با آن کنار آمدم؟
• من به چه چیزی علاقه دارم؟
• چه چیزی را در خودم بیشتر دوست دارم؟
6 تمرین ، بازی و کاربرگ مفید (تمرین)
خودآگاهی بیشتر به ما در تعیین اهداف کمک می کند و می تواند نحوه زندگی ما را هدایت کند.
تمرینات و کاربرگ های زیر شیوه های مختلف نگاه به خود را از طریق خود و دیگران بررسی می کند.
استعدادهای من چیست؟
این کاربرگ برای آگاهی بیشتر از مهارت هایی است که دارید و مهارت هایی که می خواهید توسعه دهید. سپس می توانید از این اطلاعات برای ایجاد یک برنامه توسعه شخصی استفاده کنید و زندگی خود را در جهت انتخابی خود حرکت دهید.
ویژگیها و تواناییهای من چیست؟
ویژگیها و تواناییهای ما باعث می شود که متفاوت باشیم. همه ما تفاوت و نقاط قوت منحصر به فرد داریم که مارا نسبت به دیگران متمایز می کند.
وقتی از آنها به درستی استفاده می کنیم، در بهترین حالت خود عمل می کنیم.
ویژگیها و تواناییهای من چیست؟ آنها را بنویسید تا نقاط قوت و ضعف خودتان و آنچه دیگران ممکن است در شما تحسین کنند را مرور کنید.
دستاوردهای خود را بشناسید
ما اغلب بر نکات منفی تمرکز می کنیم: اشتباهاتی که انجام می دهیم و کارهایی که انجام نداده ایم. و با این حال، منفی ها ما را آنطور که هستیم نمی سازد.
در کاربرگ تشخیص دستاوردهای شما، آنچه را که به دست آورده اید و هنوز به آن نرسیده اید بنویسید و بررسی کنید.
تأمل در سه چیز
گاهی اوقات آنچه که معرف ماست، فراموش می کنیم، اما مهم این است که تصویری واضح از خود داشته باشیم.
در کاربرگ تأمل در مورد سه چیز، ما کشف می کنیم که چه چیزی باعث می شود که باشیم و چه چیزی را در خود بیشتر دوست داریم.
پیدا کردن ارزشهای من
آگاهی از ارزش های ما می تواند به ما کمک کند تا به سمت زندگی که می خواهیم انجام دهیم و اهدافی که برای خود تعیین می کنیم، حرکت کنیم.
از کاربرگ یافتن ارزشهای من برای تعیین ارزشهایی که دوست دارید استفاده کنید، آنها را یادداشت کنید و در نظر بگیرید که آیا اقدامات شما با آنها مطابقت دارد یا نه و چقدر زمان را برای هر کدام اختصاص می دهید.
ادراک خود
ادراک از خود می تواند به شما در تشخیص تفاوت عمومی و خصوصی شما کمک کند. از برگه خودآگاهی برای تشخیص تفاوت این دو و اعتبار درستی ادراکتان استفاده کنید.